Кучето е заровено в битката за службите и регулаторите. Репликите

...
 
Кучето е заровено в битката за службите и регулаторите. Репликите
Коментари Харесай

Доц. Татяна Буруджиева: Кучето е заровено в битката за службите и регулаторите

 

„ Кучето е заровено в борбата за службите и регулаторите. Репликите сред Делян Пеевски и Румен Радев са война сред институциите, които те съставляват – парламент и президент. “ Това сподели доцент Татяна Буруджиева.

„ За първи път дотам е остър диалогът сред институции, тъй като и Делян Пеевски, и Румен Радев съставляват институциите парламент и президент, а не са в персонално качество. Кълбото от разправии е доста по-сериозно, тъй като става въпрос за това по какъв начин действат институциите в България.Става дума за една война, която не може да има положителни резултати за България, за българските жители, за демокрацията и за политическия развой. Става дума за неща, които не са в логиката и в нормалността на взаимоотношения сред институциите “, разяснява тя.

Според нея в основата на напрежението са дългогодишните съмненията, че президентът се намесва в политическия развой.

„ Логично е при отлива на гласоподаватели от към този момент съществуващите партии да се търсят нови политически планове. Ако се търси триумф на план на президента, политическата логичност изисква той да излезе от президентството. Но той има доста време до края на мандата. Дори да се роди индивид, с който той ще бъде в положителни връзки, това няма да способства изключително доста за електоралното позициониране на този индивид, тъй като хората надали ще дадат авансово доверие. Единственото нещо, което може да е дейно, е, в случай че водачът си е водач, а не от една институция да се прави нещо косвено “.

Буруджиева изрече очакване „ зловредна предизборна акция “ за идните през юни избори за Европейски парламент.

„ Поява в такава акция ще докара до провал на един нов политически план, тъй като е доста висока бариерата – 7,5%, а и изборната интензивност на такива избори е ниска. Не са евроизборите това, което провокира диалога за нов политически индивид “.

По думите ѝ „ кучето е заровено в борбата за службите и регулаторите “.

„ Това е опит да се завърши с позицията на президента като съпротива на властта “.

Тя напомни, че когато Радев стана президент, борбата е била сред Министерския съвет и президента, а в този момент „ борбата минава на нов стадий и към този момент е сред Народното събрание и президентството “.

„ Вече в борбата е Народното събрание, а той може като деяние и решение да стигне и до импийчмънт. Докато в борбата сред изпълнителната власт и Радев главното беше кой ще отиде в НАТО, в Брюксел и сходни. Вече виждаме, че е въвлечено в инспекции и Министерство на вътрешните работи, което ангажира по различен метод прокуратурата “.

Няма да се стигне до изясненост по съответните обвинявания, което е неприятно, акцентира още доцент Буруджиева.

Източник: БНР

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР